Uw Locatiebeheerder Boekspots Wijkvereniging Het Klokhuis Amersfoort
hier een foto
Wat is Boekspots?

Boekspots zijn boekenkasten op verschillende locaties in Amersfoort zoals: wijkcentra, theaters, verzorgingshuizen, bedrijven en horecagelegenheden. Waar je boeken kunt delen met anderen.

Klik op het plaatje voor meer informatie.
Je maakt er iemand blij mee, niet alleen door het boek zelf, maar ook door de leeservaring die je hebt gehad en kunt delen door deze in het boek te noteren. En je maakt jezelf blij door weer een ander boek mee te nemen.


Boeken worden meer gelezen als ze worden gedeeld. De doelstelling van Boekspots is daarmee naast leesbevordering ook het versterken van sociale interactie, in het bijzonder via de locatie.


Boekspots is dus vooral een concept, waarin de bewustwording van de waarde van boeken delen centraal staat.

Boekspots is een initiatief van de Bibliotheek die op deze manier het delen en lezen van boeken tussen gebruikers wil ondersteunen. Daarbij komt de Bibliotheek in contact met bestaande en nieuwe doelgroepen van de Bibliotheek.


Hoe werkt het?

Voor gebruikers:

Je leent 1 boek per keer...
En je deelt een boek, wanneer je dat wilt!
Het kost niets
Het is anoniem
Je mag het boek zo lang houden als je wilt, of doorgeven aan iemand anders of terugbrengen.
In het boek mogen de lege bladzijden gebruikt worden voor reviews, trefwoorden (# tags), etc.
Vol=vol, boeken mogen alleen in de kast geplaatst worden als het boek er nog niet tussen staat.
De beheerder van de locatie mag boeken verwijderen of aangeven welke thema’s hij wil aanbrengen (bv zakelijke boeken, tuinieren, etc.) Boekspots bepaalt alleen de spelregels en het merk.
Als u nog boeken over heeft, dan houden wij ons aanbevolen.


Voor wie?

Boekspots; is voor mensen die van lezen houden, daar hun mening over willen geven en die hun boeken willen delen. Daarnaast is het voor de beheerders die de Boekspots een plek willen geven in hun ruimte. Boekspots worden ontwikkeld op een 'open' basis, gebruikmaken van het crowdsourcing principe. Je kan het concept zelf adopteren en bijdragen aan de ontwikkeling ervan. De Bibliotheek heeft de rol van facilitator, dus zij regelt dat er een huisstijl is, beheert het concept en organiseert kennisuitwisseling tussen alle mensen die met Boekspots werken.